Följ Apotekarsocieteten

Pressinbjudan till symposium om Nya innovativa sätt att tillföra läkemedel 19 november

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2015 13:55 CET

Den 19 november anordnar Apotekarsocieteten 2015 års Scheelesymposium. Temat i år är läkemedelstillförsel och hur man för stora molekyler som bl a insulin kan underlätta läkemedelsbehandlingen för patienter. Huvudtalare är Professor Robert S Langer från MIT, USA som är 2015 år Scheelepristagare som är en pionjär inom läkemedelstillförsel. Läs mer på Läkemedelsvärlden.se och KemivärldenBiotech

Under dagen belyses tekniker som kan användas för att ge känsliga läkemedel som tidigare inte kunnat ges på annat sätt än som injektion på ett för patienterna lättare sätt. Det handlar även om att kunna tillföra läkemedel till det ställe i kroppen där det ska verka och även bestämma hastigheten för dess frisättning s k controlled release. Exempel på produkter som har förbättrats kan nämnas insulin, tillväxtfaktor, vissa cancerläkemedel och vacciner.

Symposiet börjar kl 9.00 och avslutar kl 17.30 och genomförs på Svenska Läkaresällskapet, Klara Östra Kyrkogata 10, Stockholm.

För fullständigt program och mer information läs här

För ytterligare frågor kontakta
Birgitta Karpesjö, Kommunikationsansvarig Apotekarsocieteten, birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se,
08-723 50 42

Karin Meyer, VD Apotekarsocieteten,
karin.meyer@apotekarsocieteten.se,
08-723 50 61

Press som vill delta i Scheelesymposiet kontaktar på förhand Aram Kader, aram.kader@lakemedelsakademin.se, 08 723 50 86

Om Scheelepriset
Scheelepriset delas ut av Apotekarsocieteten för att hedra minnet av den världsberömde svenske kemisten och apotekaren Carl Wilhelm Scheele och har sedan 1961 tilldelats framstående läkemedelsforskare. Scheelepriset omfattar en medalj, ett diplom och en prissumma om 200 000 SEK. Tidigare pristagare är bland andra Sir James W Black, Wellcome Research Labs, UK (1983), professor Luc Montagnier, L’Institute Pasteur, Frankrike (1986) och professor K. Barry Sharpless, The Scripps Research Institute, USA (1991), Samtliga dessa tre har senare tilldelats Nobelpriset. Pristagare senaste gången priset delades ut var Professor Garret A FitzGerald, University of Pennsylvania, USA (2013). Den ende svensk som hittills fått priset är professor Mathias Uhlén, Kungliga Tekniska Högskolan, Sverige (2007). scheeleaward.se

Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.