Följ Apotekarsocieteten

NY UPPLAGA: Pharmacokinetic & Pharmacodynamic Data Analysis: Concepts and Applications, 5:e upplagan

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2016 13:18 CET

Johan Gabrielssons bok Pharmacokinetic & Pharmacodynamic Data Analysis: Concepts and Applications 5:e utgåvan, är en noga reviderad version av denna klassiker som har blivit en industristandard i sin genre. Boken behandlar olika aspekter av farmakokinetisk och farmakodynamisk analys på både grund- och forskarnivå. Med över 100 fallstudier tagna från industrin, akademin och myndigheter, visar boken vägen till hur ett kinetiskt/dynamisk resonemang kan tillämpas utifrån enkel- eller komplicerad plasmakinetik, ickelinjär kinetik, inverkan av plasmaproteinbindning, snabba och långsamma koncentration-effekt jämvikter, toleransutveckling och mycket mer.

-I denna reviderade upplaga har jag lagt extra vikt vid analys av farmakodynamiska data och mönsterigenkänning, säger Johan Gabrielsson författare till boken. Boken lämpar sig väl för undervisning i farmakokinetik och farmakodynamik samtidigt som många forskare använder den som ett referensverk. Det nya formatet och grafiken är dessutom ett gott stöd för pedagogiken.

Författare: Johan Gabrielsson, Daniel Weiner

ISBN: 978 91 982991 0 6

Utgivningsår: 2016

Utgåva: 5

Förlag: Apotekarsocieteten

Antal sidor: 1040

Bandtyp: Inbunden

Språk: Engelska

Illustrerad: Ja

Ansvarig utgivare: Karin Meyer

Mått: 170 x 245 mm

Vikt: 1900 g


För mer information kontakta:

Marie Eklund, Utbildningschef och ansvarig för Apotekarsocietetens bokförlag,
telefon 08 - 723 50 44, marie.eklund@lakemedelsakademin.se

Karin Meyer, VD Apotekarsocieteten, telefon 08 - 723 50 61, karin.meyer@apotekarsocieteten.se


Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.