Följ Apotekarsocieteten

Moventig, AstraZeneca får priset för Bästa bipacksedel 2015

Pressmeddelande   •   Nov 09, 2015 10:27 CET

Bipacksedeln för Moventig har utsetts till 2015 års bästa bipacksedel med motiveringen: ”Moventig bipacksedel har en hög läsbarhet genom ett enkelt språk som vänder sig direkt till användaren. Den presenterar informationen med tydliga rubriker, punkter och brytningar mellan avsnitten vilket gör det lätt för ögat att orientera sig. Tillräckligt stor text, bra kontraster och ett papper som inte är för genomskinligt gör den lätt att läsa.”

- ”Vi är stolta och tacksamma för att AstraZeneca för andra året i rad vinner detta pris. När vi arbetar med att ta fram bipacksedlar är vi måna om att sätta patienten först. Det är en utmaning att från långa produktinformationstexter göra en för patienten begriplig bipacksedel.” säger Victoria Eriksson från AstraZeneca som tog emot priset.

Priset delades ut under dagens Läkemedelskongress.Apotekarsocieteten har sedan 2006 utsett årets bipacksedel. Priset instiftades med syfte att uppmuntra företagen att göra bipacksedlar som är lätta att förstå. Vid bedömningen tittas på helheten efter fastställda skattningsskalor med avseende på språk, layout och format. I årets tävling har ingått nya originalläkemedel som godkänts efter januari 2014 och finns tillgängliga för patienten. Som jury fungerar Sektionen för läkemedelsinformation inom Apotekarsocieteten.

- En bra bipacksedel är en viktig del i att säkerställa en bra läkemedelsanvändning. Då detta är en av Apotekarsocietetens ändamål känns det viktigt att stimulera till att bipacksedlar som är utformade på ett för målgruppen bra sätt, säger Apotekarsocietetens VD Karin Meyer.

För ytterligare information:

Karin Meyer, VD, Apotekarsocieteten
karin.meyer@apotekarsocieteten.se
Telefon 08 - 723 50 61

Birgitta Karpesjö, Kommunikationsansvarig, Apotekarsocieteten
birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se
Telefon 08 – 723 50 42

Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.