Följ Apotekarsocieteten

Läkemedelsriksdagen 2013 Barn och läkemedel, 5 mars, City Conference Center, Stockholm

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2013 09:00 CET

Läkemedelsriksdagen 2013 handlar om Barn och läkemedel - Utmaningar och möjligheter.

Med föredrag, paneldebatter och mentometeromröstningar vill riksdagen informera och
engagera kring barn och läkemedel.

Gästtalare är Richard Bergström, Director General EFPIA, Bryssel. Han kommer att tala om läkemedelsindustrins perspektiv och diskutera vidare med TLV:s Niklas Hedberg och Läkemedelsverkets Generaldirektör Christina Åkerman.

Statssekreterare Ragnwi Marcelind, från Socialdepartementet inledningstalar och Professor Gisela Dahlquist från Umeå är moderator.

Läkemedelsriksdagen arrangeras av Läkemedelsakademin och är ett årligt återkommande evenemang på initiativ av de fyra myndigheterna. Generaldirektörerna medverkar under dagen.

Programmet omfattar fyra huvudblock:

- Barns användning av läkemedel

- Långtidsuppföljning av läkemedelsbehandling till barn

- Nationellt kunskapsstöd för barns läkemedel

- Piller i pannkakor och pasta

Plats: City Conference Centre (Folkets hus) i Stockholm

Tid: 5 mars 2013, kl 09.15 – 16.45

Fullständigt program

Press som vill närvara under Läkemedelsriksdagen, kontaktar på förhand kia.olsson@lakemedelsakademin.se   08 - 723 50 51


För mer information kontakta projektledare Annika Tengvall annika.tengvall@lakemedelsakademin.se
08 - 723 50 47

Apotekarsocieteten har ca 6000 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. 
Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webtidningen Läkemedelsvärlden och böcker inom läkemdelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.