Följ Apotekarsocieteten

Läkemedelsakademin och SFAM i samarbete om utbildning för ST- och allmänläkare

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2014 10:00 CEST

Apotekarsocietetens dotterbolag Läkemedelsakademin inleder den 1 september 2014 ett samarbete med SFAM (Svensk förening för allmänmedicin) och Region Skåne gällande webbaserad e-learning för ST- och allmänläkare.

Samarbetet är i första skedet en pilot med e-learning inom området Depression och ångest. Utbildningen är ett komplement till katedrala föreläsningar och övriga kurser. Det är ett relativt nytt sätt för fortbildning och i bl.a. Storbritannien finns ett mycket välutvecklat system för e-learning via BMJ (British Medical Journal) för sjukvården. Fortbildningen genomförs enskilt på vårdcentralen med uppföljande diskussion och kollegial dialog i grupp så rutiner och handläggning på vårdcentralen blir likartade. Kursen utgår från det allmänmedicinska perspektivet och använder autentiska fallbeskrivningar.

- Det är mycket glädjande att andra professioner uppskattar vår pedagogiska modell som använts i flera år för utbildning av farmacevter på apotek. Vi ser det som en styrka att vidareutveckla detta koncept i samarbete med andra professionsorganisationer där SFAM är den första, säger Apotekarsocietetens VD Karin Meyer.

För vidare information kontakta
Annika Tengvall 08-723 50 47
Utbildningsledare, Läkemedelsakademin
annika.tengvall@lakemedelsakademin.se

Karin Meyer 08-723 50 61
VD, Apotekarsocieteten
karin.meyer@apotekarsocieteten.se

Läs mer om Läkemedelsakademins e-utbildningar


Apotekarsocieteten har ca 5200 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Vi främjar kunskap och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet genom att arbeta med aktuella frågor och är den givna mötesplatsen för alla läkemedelsintresserade, över alla professionsgränser.
Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. 
Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.