Gå direkt till innehåll
Vinnare i Årets kompetensapotek 2016 från vänster Camilla Axelsson, Sara Wiener och Niklas Axelsson.
Vinnare i Årets kompetensapotek 2016 från vänster Camilla Axelsson, Sara Wiener och Niklas Axelsson.

Pressmeddelande -

Juvelerna Apoteket AB Borås är Årets Kompetensapotek 2016

För andra året i rad anordnas tävlingen Årets kompetensapotek under Läkemedelskongressen. Tävlingen har initierats av Apotekarsocieteten som har som syfte att främja en god läkemedelsanvändning och kunskaps- och kompetensutveckling.

- Apotekens medarbetare är med sin kompetens mycket viktiga vad gäller att främja en god läkemedelsanvändning. Vi vill med tävlingen Årets Kompetensapotek premiera de apotek som lyfter vikten av kompetens för att möjliggöra detta, säger Marie Eklund verksamhetschef på Apotekarsocieteten och den som har initierat tävlingen. Det är glädjande att se att i år har vi 6 deltagande lag från 5 olika apotekskedjor.

Vinnarna av Årets Kompetensapotek 2016 erhåller, förutom ära och berömmelse, biljetter till Läkemedelskongressen 2017 samt ett inglasat diplom att sätta upp i kundutrymmet. I det vinnande laget ingick

- Vi är mycket stolta och glada över segern. Det var en rolig och stimulerande form av kompetensutveckling säger, Camilla Axelsson, Niklas Axelsson och Sara Wiener som var deltagarna i det vinnande laget från Juvelen Apoteket AB i Borås.

För ytterligare information:

Marie Eklund, Verksamhetschef Apotekarsocieteten
marie.eklund@lakemedelsakademin.se
Telefon 08 - 723 50 44

Birgitta Karpesjö, Kommunikationsansvarig Apotekarsocieteten
birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se
Telefon 08 - 723 50 42

Ämnen

Taggar


Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.

Presskontakt

Ingrid Helander

Ingrid Helander

Presskontakt Kommunikationsansvarig 076-535 55 28

Relaterade nyheter

-ditt nätverk för ökad kunskap om läkemedel

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner.

Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan.

Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.

Apotekarsocieteten
Wallingatan 26A
111 81 Stockholm