Följ Apotekarsocieteten

Apotekarsocietetens VD Karin Meyer ny ledamot i TLVs insynsråd

Pressmeddelande   •   Mar 02, 2016 09:00 CET

Apotekarsocietetens VD Karin Meyer har av regeringen den 25 februari utsetts till ny ledamot i Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets (TLVs) insynsråd. Förordnandet gäller från den 25 februari 2016 till den 19 augusti 2018.

  • TLV har ett regeringsuppdrag som påverkar många aktörer och patienter både nu och i framtiden. Jag är glad över att ha fått förtroendet att ingå i dess insynsråd, och ser fram emot att bidra i arbetet med att fullfölja dess uppdrag, säger Karin Meyer.

Övriga ledamöter i det insynsråd som förordnadesär Ingrid Bengtsson-Rijavec, Håkan Billig (ny ledamot), Sten Boström, Marianne Dicander Alexandersson och Fredrik Löndahl. Ordförande i insynsrådet är myndighetschefen. Myndighetschefen ska informera rådet om TLV:s verksamhet. Ledamöterna ska ge myndighetschefen råd, företräda medborgarna och utöva det allmännas insyn.

Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.