Gå direkt till innehåll
Ingrid Helander är ny kommunikationsansvarig på Apotekarsocieteten.
Ingrid Helander är ny kommunikationsansvarig på Apotekarsocieteten.

Pressmeddelande -

Apotekarsocieteten rekryterar ny kommunikationsansvarig

Apotekarsocieteten förstärker kommunikationsarbetet och rekryterar Ingrid Helander, chefredaktör på Läkemedelsvärlden, som ny kommunikationsansvarig.

– Som en oberoende ideell förening för alla verksamma inom läkemedelsområdet är Apotekarsocieteten är en unik organisation. Vi ser ett stort intresse för vår verksamhet, men vill bli ännu bättre på att nå ut med vad vi gör och vilken roll organisationen spelar, både i stort och smått, inom läkemedelsområdet, säger Karin Meyer, Apotekarsocietetens vd.

Ingrid Helander är utbildad biomedicinare och journalist och har mångårig erfarenhet av att bevaka läkemedelsområdet.

– Jag är väldigt glad åt att få Ingrid som kommunikationsansvarig. Med sin bakgrund inom biomedicin och journalistik, samt gedigen kunskap om läkemedelsfrågor kommer Ingrid att vara ett starkt tillskott och en viktig del i satsningen på att stärka Apotekarsocietetens kommunikation.

Ingrid Helander arbetar sedan 2015 som chefredaktör på nyhetssajten Läkemedelsvärlden, som ges ut av men är redaktionellt oberoende från Apotekarsocieteten. Dessförinnan arbetade hon bland annat som chefredaktör för branschtidningen Life Science Sweden.

–Jag ser mycket fram emot min nya roll som kommunikationsansvarig på Apotekarsocieteten. Det bedrivs mycket viktigt arbete inom föreningen, som har en unik roll som en vetenskapligt förankrad och oberoende aktör inom läkemedelsområdet. Det ska vi bli bättre på att berätta om genom att vässa kommunikationen om vad vi gör och står för så att fler får chansen att upptäcka oss, säger Ingrid Helander.

Ingrid Helander kommer även fortsättningsvis att ha rollen som chefredaktör för Läkemedelsvärlden, som samtidigt förstärker redaktionen med ytterligare en journalist.

– Dessa båda rekryteringar är viktiga i såväl Läkemedelsvärldens som Apotekarsocietetens arbete med att bevaka läkemedelsområdet och öka kunskapen om läkemedel i samhället, säger Karin Meyer.

Ingrid Helander efterträder Birgitta Karpesjö, som efter 27 år på Apotekarsocieteten gick i pension tidigare i år.

Ämnen


Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. Läs mer på apotekarsocieteten.se och på lakemedelsakademin.se

Presskontakt

Ingrid Helander

Ingrid Helander

Presskontakt Kommunikationsansvarig 076-535 55 28

Relaterat material

-ditt nätverk för ökad kunskap om läkemedel

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner.

Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan.

Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.

Apotekarsocieteten
Wallingatan 26A
111 81 Stockholm