Följ Apotekarsocieteten

Anders Borg tänker för kortsiktigt

Pressmeddelande   •   Sep 09, 2014 09:59 CEST

Anders Borg tänker för kortsiktigt

I Dagens Industri idag tisdag 9 september säger finansminister Anders Borg i en intervju att ”Vi har inte råd att bevilja oss förmåner på bekostnad av konkurrenskraften” och tar som exempel läkemedelsförmånen om det blir ändringar i ägarstruktur men hänvisning till kostnadsbesparingar.

  • Här tänker Anders Borg fel. Det är ett alltför kortsiktigt resonemang, menar Apotekarsocietetens VD Karin Meyer. Sverige gör sig mån om att vara en välfärdsstat och i detta ligger bl a att vi har en fortsatt bra utveckling av vården och behandlingar inom denna. Idag är läkemedelsutvecklingen global. Här gäller det att vi tänker inte bara kostnader i ett led utan även ser att det finns förutsättningar för att vara attraktiva globalt sett i utveckling och utvärdering av nya och befintliga behandlingar.

För ytterligare information:
Karin Meyer, VD, Apotekarsocieteten
karin.meyer@apotekarsocieteten.se
Telefon 08 - 723 50 61

Birgitta Karpesjö, Kommunikationschef, Apotekarsocieteten
birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se

Telefon 08 – 723 50 42


Apotekarsocieteten har ca 5200 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Vi främjar kunskap och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet genom att arbeta med aktuella frågor och är den givna mötesplatsen för alla läkemedelsintresserade, över alla professionsgränser.
Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. 
Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.