Gå direkt till innehåll
Läkemedelsakademin få fortsatt förtroende att utveckla och tillhandahålla e-utbildningar för nyanlända farmaceuter och tilldelas drygt en miljon kronor i främjandestöd. Hanna Rickberg är utbildningschef på Läkemedelsakademin.
Läkemedelsakademin få fortsatt förtroende att utveckla och tillhandahålla e-utbildningar för nyanlända farmaceuter och tilldelas drygt en miljon kronor i främjandestöd. Hanna Rickberg är utbildningschef på Läkemedelsakademin.

Nyhet -

Läkemedelsakademin vidareutvecklar utbildningar för nyanlända farmaceuter – apotekssvenska i fokus

För sjätte året i rad beviljas Apotekarsocietetens utbildningsavdelning Läkemedelsakademin så kallade främjandemedel. Detta för att tillhandahålla och utveckla kostnadsfria utbildningar till nyanlända farmaceuter.

Totalt beviljas Läkemedelsakademin drygt en miljon kronor för e-utbildningar inom områdena egenvård, farmakoterapi och apotekssvenska.

– Det känns bra och viktigt att vi får förtroendet att stötta icke-EU-farmaceuters resa mot svensk farmaceutlegitimation för sjätte året i rad, säger Hanna Rickberg, utbildningschef på Läkemedelsakademin.

Med årets främjandemedel kommer särskilda insatser läggas på att utveckla utbildningarna inom apotekssvenska. Återkoppling från universiteten och målgruppen visar att just språkkunskaperna ofta är en av de största utmaningarna för att kunna genomföra kunskapsprov och kompletteringsutbildning på universitetsnivå.

– Det kan vara brister i att kunna kommunicera på svenska kring farmaceutiska frågor med kund, kollega och annan hälso- och sjukvårdspersonal, samt att kunna sätta sin farmaceutiska roll i ett svenskt apotekssammanhang, säger Hanna Rickberg.

– Där fyller våra e-utbildningar ett stort behov då man får lära sig teori, men också får inblick i typiska begrepp och situationer som uppstår på svenska apotek.

Läkemedelsakademin vidareutvecklar och ljudsätter därför sina e-utbildningar i apotekssvenska, med målet att ha dem klara innan sommaren. Man kommer också att bjuda in till forum för information och nätverkande med svenska farmaceuter.

– På detta sätt vill vi ge samma möjlighet till nätverkande och stärkande av sin professionella identitet som redan etablerade farmaceuter har, säger Hanna Rickberg.

Läs mer om Läkemedelsakademins kurser och utbildningar för nyanlända farmaceuter här

Främjandemedel är ett statsbidrag som fördelas av Arbetsförmedlingen med syfte att påskynda nyanlända invandrares etablering på arbetsmarknaden.

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Ingrid Helander

Ingrid Helander

Presskontakt Kommunikationsansvarig 076-535 55 28
Hanna Rickberg

Hanna Rickberg

Utbildningschef, Läkemedelsakademin 08 - 723 50 53

-ditt nätverk för ökad kunskap om läkemedel

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner.

Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan.

Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.

Apotekarsocieteten
Wallingatan 26A
111 81 Stockholm