Gå direkt till innehåll
LmV tar pulsen på den digitala hälsorevolutionen

LmV tar pulsen på den digitala hälsorevolutionen

Tid 20 Februari 2012 17:30 – 19:00

Plats Apotekarsocieteten, Wallingatan 26A, Stockholm

Kommer hälso-appar i telefonen ersätta besök på vårdcentralen? Antalet vårdplatser på sjukhusen minskar konstant och väntetiderna till primärvården blir längre. Samtidigt pågår en datateknisk informationsexplosion som den svenska sjukvården inte är anpassad för. Med smartphone-appar, självmätningssystem, communities, online-grupper och artificiell intelligens hittar patienter nya sätt att ta ansvar för sin egen hälsa. Det ställer helt nya krav på vårdsystemet. I ett specialreportage i det senaste numret av Läkemedelsvärlden intervjuar chefredaktör Fredrik Hed framtidsstrategen Mats Olsson från Kairos Future kring hur sjukvården nu drastiskt håller på att förändras i sina grundvalar. Reportaget finns att läsa på www.lakemedelsvarlden.se och rapporten ”The data explosion and the future of health” finns att ladda ner på Kairos Futures webbsida www.kairosfuture.com. Måndagen den 20 februari följer Läkemedelsvärlden upp reportaget och bjuder in till en spännande seminariekväll där Fredrik Hed och Mats Olsson möts i en live-intervju på scen och där publiken får vara med i samtalet. Arrangemanget ingår i en seminarieserie som Läkemedelsvärlden startade 2009 och kallar ”LmV tar pulsen på” där aktuella frågor och personer intervjuas på scen. Tidigare har LmV tagit pulsen på apoteksaktörerna, de ideella organisationerna inom life science, HR-experterna och rekryterarna i branschen och de farmacevtiska tjänsterna på den omreglerade apoteksmarknaden. Läkemedelsvärlden är ett nyhetsmagasin för hela läkemedelsområdet som ges ut av, men är redaktionellt oberoende från, Apotekarsocieteten. Anmälan görs till pulsen@lakemedelsvarlden.se ange ev medlemskap- eller prenumerationsnummer Entré: 150 kr, gratis för medlemmar i Apotekarsocieteten och prenumeranter på Läkemedelsvärlden. Kom gärna från kl 17.00, vi bjuder på matig macka! Inbjudan i PDF-format http://www.lakemedelsvarlden.se/document/Pulsen20feb.pdf

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Ingrid Helander

Ingrid Helander

Presskontakt Kommunikationsansvarig 076-535 55 28

-ditt nätverk för ökad kunskap om läkemedel

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner.

Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan.

Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.

Apotekarsocieteten
Wallingatan 26A
111 81 Stockholm