Gå direkt till innehåll
Läkemedelskongressen 20 oktober – med fokus på säkerhet, från vaccinationer till läkemedelsbehandling

Blogginlägg -

Läkemedelskongressen 20 oktober – med fokus på säkerhet, från vaccinationer till läkemedelsbehandling

På årets Läkemedelskongress diskuteras nytta och säkerhet med läkemedel och medicinteknik. Från vaccinationer till 3D-skrivare i medicinteknikens tjänst. Debatt som diskuterar hur professioner, media och patienten själv kan bidra till nyttan med läkemedel. Under dagen pratar bl a Anders Tegnell om vaccinationsregistret och om Sveriges beredskap för smittsamma sjukdomar som EBOLA, MRS, VRS. Ett stort block handlar om vaccinering av våra sällskapsdjur.

Läkemedelsverket presenterar sin rapport om läkemedelssäkerhet och hur arbetet med att kommunicera kring detta kan förbättras.

Agneta Nordberg är årets Bengt Danielsson-föreläsare och pratar kring behandling av Ahlzeimers sjukdom. I denna sjukdom där orienteringsförmågan försvinner tidigt. Kunskapen om orienteringsförmågan som belönades med nobelpriset i fysiologi eller medicin i år.

Patientinformation berörs i många presentationer och i NEPI:s 20-årsjubileum.

En späckad dag med andra ord. Till program och anmälan


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Ingrid Helander

Ingrid Helander

Presskontakt Kommunikationsansvarig 076-535 55 28

Relaterade nyheter

-ditt nätverk för ökad kunskap om läkemedel

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner.

Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan.

Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.

Apotekarsocieteten
Wallingatan 26A
111 81 Stockholm