Följ Apotekarsocieteten

Rune Lönngrenpriset 2010 till arbete kring läkemedel och patientsäkerhet

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2010 17:11 CET

Rune Lönngrenpriset är instiftat av Apotekarsocietetens styrelse 2007 i samband med apotekare Rune Lönngrens 90-årsdag för att erinra om hans arbete inom utbildning och förbrukningsstudier på läkemedelsområdet och ska spegla läkemedelsanvändning och därtill närliggande områden. Avsikten är att stimulera personer, som gjort betydande insatser inom läkemedelsområdets samhälleliga del, till ytterligare sådana. Priset utdelas vart annat år och är på 25 000 kronor och delas nu ut för tredje gången.

Apotekare Anne Hiselius, landstinget i Jönköping, har tilldelats Rune Lönngrenspriset 2010. Anne arbetar som klinisk apotekare i Jönköpings läns landsting och var en av de första kliniska apotekarna i Sverige. Hon får priset för sitt mångåriga arbete inom området läkemedel och patientsäkerhet bla kring förväxlingsfrågor och säker läkemedelsordination via förskrivarstöd.

Priset delas ut under Läkemedelskongressen 2010 den 9 november. I anslutning till detta håller Anne en föreläsning med titeln ”Nya perspektiv på ordination av läkemedel ... om vi vågar låta glaset bli viktigare än bågen ...”

Vid frågor kontakta Birgitta Karpesjö, birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se

Läs mer om Läkemedelskongressen

Läs mer om Apotekarsocietetens projekt Läkemedel och patientsäkerhet

Apotekarsocieteten har ca 6000 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. Koncernen omfattar moderföretaget Apotekarsocieteten samt det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB. Dotterbolaget ger ut tidningen Läkemedelsvärlden samt böcker, och är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.