Följ Apotekarsocieteten

Pressinbjudan: Välkommen till Life Science Bubbel & Debatt 4 mars Stockholm

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2015 13:46 CET

Det satsas mycket statliga pengar på nationella miljöer för life science i Sverige. Syftet är att stärka landet som helhet i den globala konkurrensen. Men hur bra är egentligen dessa nationella center på att nå utanför sina egna regioner och sin egen forskning? Under en timme debatteras detta under rubriken ”Kan våra nationella forskningscenter bota det regionala revirtänkandet i life science-Sverige?

Debatterar gör:
Tomas Lundqvist,
Life Sciences Director MAX-IV Laboratory
Ingegerd Dalfelt, ledamot kommittén för nationell samordning av kliniska studier
Thomas Moritz, plattformsdirektör, Swedish Metabolics Center
Ina Schuppe Koistinen, Head of External Relations, SciLifeLab

Moderator: Ingrid Heath, SwedenBio

Tid: Onsdagen 4 mars. Mingel från kl 17.00. Debatten startar 18.00

Plats: Apotekarsocieteten, Wallingatan 26A, Stockholm

#bubbelochdebatt

För mer information och anmälan: Birgitta Karpesjö, Apotekarsocieteten, birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se, telefon 08 - 723 50 42

Life Science Bubbel & Debatt är ett event som sedan 2009 arrangeras av Apotekarsocieteten, KemivärldenBiotech, Naturvetarna och Sweden Bio och nu även Sveriges Farmaceuter.

Apotekarsocieteten har ca 5200 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Vi främjar kunskap och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet genom att arbeta med aktuella frågor och är den givna mötesplatsen för alla läkemedelsintresserade, över alla professionsgränser.
Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. 
Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.