Följ Apotekarsocieteten

Läkemedelsriksdagen 2011

Pressmeddelande   •   Jan 18, 2011 16:38 CET

På initiativ av Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och SBU. Socialminister Göran Hägglund inledningstalar, de fyra generaldirektörerna medverkar.

Läkemedelsriksdagen 2011 handlar om Säkerhet, kostnadseffektivitet och miljö – delar av den nationella läkemedelsstrategin.

Med föredrag, paneldebatter och mentometeromröstningar vill riksdagen informera och engagera kring den nationella läkemedelsstrategin.

Gästföreläsare är Joakim Larsson, forskare vid sektionen för fysiologi vid Göteborgs universitet som talar om Utsläpp från läkemedelsproduktion – vilka är riskerna och vem tar ansvar i ett globalt perspektiv?

Socialminister Göran Hägglund inledningstalar och professor Peter Aspelin från Karolinska Institutet är moderatorer.

Läkemedelsriksdagen är ett årligt återkommande evenemang som anordnas av Läkemedelsakademin på initiativ av Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och Statens beredning för medicinsk utvärdering. Generaldirektörerna för de fyra myndigheterna medverkar under dagen.

Programmet omfattar fyra huvudblock:

  • Generisk förskrivning – Utmaningar och möjligheter
  • Ekonomisk styrning av läkemedelsförskrivning – piska eller morot?
  • Utmaningar inom läkemedelsområdet
  • Nationell läkemedelsstrategi – hur går vi vidare?

Plats: Folkets hus i Stockholm
Tid: 20 januari 2011, kl 9.15–16.45

Fullständigt program  www.lakemedelsriksdagen.se


Press anmäler sig direkt vid registreringsdisken eller via Annette.Lindberg@lakemedelsakademin.se

 

Apotekarsocieteten har ca 6000 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. Koncernen omfattar moderföretaget Apotekarsocieteten samt det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB. Dotterbolaget ger ut tidningen Läkemedelsvärlden samt böcker, och är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.