Följ Apotekarsocieteten

Apotekarsocieteten utlyser stipendier för fort- och vidareutbildning

Pressmeddelande   •   Feb 23, 2011 16:51 CET

Apotekarsocietetens stipendium för fort- och vidareutbildning
För medlemmar i Apotekarsocieteten, deltagande i kurser, temadagar eller symposier i Apotekarsocietetens och Läkemedelsakademins regi.

Carl Gustaf och Lilly Lennhoffs stiftelse
I första hand utdela understöd till efterlevande efter apoteksanställda apotekare och i andra hand stödja vidareutbildning av apoteksanställda apotekare.

Hugo Enerorhs stiftelse
Utbildning inom ekonomiska och administrativa ämnen för i första hand apotekspersonal, i andra hand personer med farmacevtisk utbildning.

Farmacevternas sjukkassa
Bidrag i första hand till de som var medlemmar i Farmacevternas Sjukkassa vid dess likvidation samt i andra hand efterlevande och barn till farmacevt.
Stiftelsens ändamål är i andra hand att ge bidrag till vidareutbildning av farmacevter inom området läkemedelsanvändning.

Apotekarsocietetens understödsstiftelse
Lämna bidrag och understöd till behövande farmacevter med anknytning till apoteksväsendet samt till efterlevande till dessa personer och i andra hand stödja vidareutbildning av farmacevter med anknytning till apoteksväsendet.

Sista ansökningsdag för samtliga stipendier är 31 mars. För mer information samt ansökan se här.

Kontaktperson: Petra Flygare, petra.flygare@apotekarsocieteten.se
Telefon: 08 723 50 87

Apotekarsocieteten har ca 6000 medlemmar och är en ideell förening för alla som är intresserade av läkemedelsforskning, läkemedelsproduktion eller läkemedelsanvändning. Apotekarsocieteten består av tretton vetenskapliga sektioner, fem intressegrupper och elva lokalföreningar som täcker hela Sverige och arrangerar föreläsningsverksamhet, kurser, studiebesök och sociala aktiviteter. Koncernen omfattar moderföretaget Apotekarsocieteten samt det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB. Dotterbolaget ger ut tidningen Läkemedelsvärlden samt böcker, och är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.